12 noiembrie 2009

Nevoia de certitudini si restul..



Patrunzatoarea minte umana are nevoie de certitudini. Iluzia permanentei. Altfel, totul se afla intr-o continua miscare intre aceste coordonate necunoscute. Speriati de infinitatea propriei noastre flexibilitati, tratam cu seriozitate multitudinea posibilitatilor prin ziduri pe care le ridicam temerari, ca in nevolnicia crizelor de fantasmagorie mistica sa avem de ce ne agata! Stabilitatea nu trateaza suspendarea. Golul persista impropriu in jururl fiintei noastre care refuza surprinderea pentru ca e bolnava de spaima. Ce mult ne iubim!! Atat de mult incat ne inlantuim singuri de o realitate pe care noi am inventat-o. In mod evident, creatia va refuza coordonatele absolute ale constiintei pentru ca esenta ei nu sufera directie si masura atunci cand totul se polarizeaza in viciu in jurul falselor identitati. Nu exista mai multe unicitati. Spaima disparitiei prin moarte nu e decat anihilarea iluziei de stabilitate a mintii in favoarea eliberarii energiilor pure din care suntem conceputi. Omul este un sclav polar in care tot ceea ce este divin se comprima intr-o picatura bolnava de pofta de mare, de pofta de tot, oarba in intoarcere, nesimtita in reversul fiintei sale.


13 comentarii:

Unknown spunea...

Sclav polar? ... :)

Anaidas spunea...

chiar e sens?

subliminalB spunea...

X@ dap! ..sclav polar! :)
Anaida@ dap! ..chiar e sens!

Anaidas spunea...

iluzionarul capata sens

Unknown spunea...

Cioranule! :)

MadC0w spunea...

Ciorapule!

subliminalB spunea...

hmmm... bai fata, ce reactii de animalutz ofticos are tampitu' ala de la tine de pe blog! zau asa!! ..deh!! ce treaba avem noi daca el habar n-are ca samanta lui e stricata?!?
..si cat de deranjat poti fi de mediocritatea mea de voyeurist virtual ca sa ai asemenea reactii "glumete" mah Torquemada, mah?

MadC0w spunea...

Tampitu' a plecat dintre noi !!
Ghici ce i s-a pus in cursa ( fara stirea mea si ignorandu-mi-se rugamintea de a-l lasa in viata) : semintze!

Unknown spunea...

Nici un semn de viata, nimic ?!

Anonim spunea...

Şi totuşi iluzia are un rost, spune filosoful. Iluzia este menită să ne distrugă. Mai exact... să distrugă acel sclav polar din noi. Ce rămîne după asta? Vom afla, în cele din urmă...

Numai bine.

subliminalB spunea...

:)...

Anonim spunea...

Hey, man! Ma bucur sa te revad(recitesc). Stiu, blogul era tot aici, poate insa nu eram eu, nu era posibilitatea, nu era alegerea...:)) Stii cum esti cand scrii? Ca o doza mare de adevar, pe care, fireste, unii aleg sa o digere, altii nu. Textul asta mie mi-a hranit setea de....certitudine. De abia astept sa te mai citesc, mai scrie cand ai timp, eu una stiu ca mai vreau!. Spor in toate, si take care, my friend.

Ioana spunea...

...restul e tacere.